dijous, 10 de desembre del 2015

03/12/2015

Bon dia a tots i a totes!
Comencem la classe de hi amb l’exposició del tema 13, “Les famílies i les TIC. Informació i comunicació. Xarxes socials educatives”.

Les IDEES DE L’EXPOSICIÓ són les següents:


  •          L’ús de les TIC cada vegada més indispensable en els centres.
  •    Es poden emprar de tres maneres: principalment com suport d’aprenentatge, instrument complementari i d’ajuda formació.
  •          El professorat ha d’adquirir un nou rol i uns nous coneixements.
  •          XARXES SOCIALS:
o   Son serveis online on els individus creen pagines o perfil i es connectem amb persones per compartir informació.
o   Twitter, Instagram, Facebook, prezi, Spotify.
o   Crear una conta a EDMODO: posar que sóc professor i les nostres dades. A través de aquesta pàgina els mestres i els alumnes estan connectats.
o   Tipus: xarxes de presentació (exemple: Facebook), de materials(exemple: Youtube), de interacció.
o   Avantatges: compartir moments especials, conèixer jocs interactius, utilització de musica infantil.
o   Desavantatges; der un ús excessiu de les xarxes socials, pèrdua d’intimitat, sostracció d’informació.

  •          Relació-escola família:
o   Haurem d’oferir alternatives per a que els pares participen en l’educació, trobar fonts d’informació per a que els pares estén al corrent dels progressos i les actituds del xiquets .
o   Consells en quant a l’ús d’Internet: temps d’us, aparells en llocs pròxims, ¿que anem a utilitzar?, Navegar en família.
o   Consells respecte a les tabletes: escogir una bona tableta adequada a la seua edat, horari clar i fixat, eina de joc i aprenentatge.
o   Consells sobre les consoles: Informar-se abans de comprar, conèixer el codi PEGI (és el codi sobre l’edat adequada per a jugar al joc, o veure una pel·lícula), oferir altres alternatives, triar jocs multijugadors, observar les reaccions al jugar.
o   Escola de pares sobre TIC: són cursos destinats a pares i les ensenyes les pautes necessàries. Tenen dos objectius principals: augmentar el nivell de competència digital i fomentar l’ús segur dels xiquets.


Una vegada finalitzada l’exposició hem fet el kahoot!

Després la mestra ens ha explicat un poc més com hem de elaborar la nostra Web Quest i hem creat la pàgina a Google Sites! A continuació ens hem dedicat a treballar en parelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada